IJsclublogohardrijder

Activiteiten:

Er zijn momenteel geen activiteiten gepland.

Zie ook het item over IJsdikte en Veiligheid.

 

Agenda:

Er zijn momenteel geen bijeenkomsten gepland.

.

De IJsclub heeft ook een Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/ijsclub.deliede

.

 

Laatste:

Mutatie bestuur (mei 2019).

Verslag Kortebaanwedstrijden voor de jeugd 2012.

Folders van schaatstochten rond Haarlem.

 

Mededelingen

De havendienst van de gemeente Haarlem controleert in vorstperioden de ijs-situatie in en om Haarlem. Deze staan tijdens die vorstperioden meestal op de pagina van de Havendienst.
Zie: https://www.haarlem.nl/havenkantoor/
 

Zie ook de landelijke kaart met allerlei schaatslocaties, bijgehouden door vrijwilligers. Niet altijd actueel (datum is te zien).

Contact? e-mail aan de secretaris
 


12-13-14 februari 2021 - Begin 2021 was er eeen korte periode met strenge vorst, voorafgegaan door veel sneeuw.
H
et landje was niet te gebruiken, zie 08-01-2021 hier onder.
In het weekeind van 12-13-14 februari 20221 werd er geschaatst op de Binnen Liede. Het ijs was zeker de eerste 2 dagen niet betrouwbaar (4-5cm), maar als men niet bij elkaar ging staan, dan ging het meestal (!) net.
Op de Veerplas werd ook veel geschaatst.
Zie ook de foto-site.
15 februari dooide het weer.

8 januari 2021 - Zoals u wellicht gezien heeft staat het landje niet onder water. De pachter en/of de eigenaar hebben het landje niet gemaaid, waardoor het onkruid hoog staat. Zo hoog dat het boven het water uit zou steken. Schaatsen is dan eigelijk niet mogenlijk. Helaas.
Het bestuur heeft contact opgenomen met het recreatiesachap over het maaibeleid.

^ 2020-2021 ^

12 februari 2020 - Ondanks overleg met het Recreatieschap afgelopen jaar blijkt het niet gelukt te zijn om het landje in december te onderwater te mogen zetten. De huidige pachter uit Haarlem is er tegen. De huidige afspraak is dat het landje vanaf half februari tot half maart beschikbaar is om onderwater te zetten, middels inregenen. Dat is te kort om het vol te krijgen en te laat om nog te kunnen bevriezen.
We gaan opnieuw proberen betere afspraken te maken.

Het weer was daarnaast in de afgelopen maanden december en januari zodanig warm, dat het water niet bevroren zou zijn als het eerder was volgelopen.

Het bestuur zoekt overigens nog steeds versterking !

HDElsje1

^ 2019-2020 ^

21 mei 2019 - Twee bestuursleden hebben bestuursfuctie neergelegd en een derde (de voorzitter) heeft aangegeven dit deze zomer, na de overdracht, te zullen doen. Er zijn nu nog 2 bestuursleden over. We zoeken dus versterking!
Daarnaast heeft het bestuur besloten de Webhosting onder te brengen bij de Dorpsvereniging, om kosten te besparen. De domeinnaam blijft gehandhaafd, de diverse e-mail adressen worden teruggebracht tot 1 stuks: ijsclub@dorpsvereniging.nl.

januari 2019 - Zoals gebruikelijk zijn we op 1 december begonnen het het onder water zetten van het landje bij de school. De nieuwe pachter maakte echter bezwaar en vroeg een geldbedrag voor het onder water zetten. In de loop van december hebben we het landje weer laten leeglopen. Met bemiddeling van het Recreatieschap (de eigenaar) is in de loop van januari overeenstemming bereikt dat het alsnog onderwater gezet mag worden. Gezien de weersverwachting doen we dat dit jaar niet meer, maar komende december gaat het weer gebeuren!

KNMItemperatuur133graden

2018-2019 ^

04 maart 2018 - Eind februari begon het steeds harder te vriezen. We hadden toen zelfs de koudste 28 februari ooit! Te laat voor de 11-stedentocht, maar hard genoeg om op ondergelopen landjes te kunnen schaatsen. Zo kon er toch nog enkele dagen geschaatst worden. De belangstelling was echter niet groot: het was school vakantie en velen waren weg op wintersport vakantie. Ook de harde wind maakte het soms onaangenaam. Ook het grootste deel van het IJsclub-bestuur was op wintersport, er zijn geen wedstrijden georganiseerd.
De Liede bleef echter deels open en onbetrouwbaar. In het oosten van het land werden enkele marathons verreden. De laatste dag dat er geschaatst kon worden was 3 maart.

25 januari 2018 is met 13,3 graden in Penningsveer de warmste dag sinds vele jaren. Maar: de meeste 11-steden tochten zijn verreden in februari. We blijven hoop houden ! Cartoons.

december 2017 - Begin deze maand is het landje weer onderwater gezet. De temperaturen blijven (op een enkele nacht na) ver boven het vriespunt.

13 oktober 2017 - Vandaag is onze oud secretaris Gerard Molenaar overleden. Gerard vormde vele jaren een hecht team met oud voorzitter Jaap van Leverink. Gerard was erelid van de IJsclub.

2017-2018 ^

13 april 2017 - Victor bleek de bestuurs bezigheden niet met zijn werk te kunnen combineren en heeft het bestuur verlaten. Er is dus een vacature.

26 januari 2017 - In de loop van december 2016 is de afvoer van het landje weer afgesloten, zodat het landje zich kon vullen met regenwater.
Helaas (?) regende het weinig in december en begin januari. Daardoor was het landje lang niet vol toen het half januari begon te vriezen. Het was geen strenge vorst: overdag lichte dooi en 's nachts lichte vorst. Het heeft ook een beetje gesneeuwd. De baan was dus niet groot en het ijs was ook niet best, maar er werd toch geschaatst. Onderstaande foto is van 22 januari.
Morgen gaat het stevig dooien. Binnenkort wordt de stop er weer uit gehaald.

DSC9325

2016-2017 ^

*

nieuws archief

*